PRVI ČOVJEK SRBIJE

Vučić sa predsjednicom Skupštine Crne Gore: Dobri odnosi važni za stabilnost regiona

Predsjednik Srbije je izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju

Vučić i Đurović na sastanku. Anadolija

E. Ć. / Anadolija

19.10.2022

Tokom sastanka Vučića i Đurović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dvije zemlje, javlja Anadolu Agency.

Kako se navodi u saopćenju iz kabineta predsjednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

Vučić je naglasio da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom.

On je izrazio očekivanje da će dvije zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dvije države, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.