HRVATSKI MINISTAR

Grlić Radman: Milanovićeve izjave su sulude

Milanović bi trebao pustiti hrvatski narod da diše, izjavio je Grlić Radman

Grlić Radman: Ne pridonose niti miru, niti stabilnosti, niti boljem razumijevanju. EMICA ELVEDJI / MIROSLAV LELAS / PIXSELL

A. O.

19.10.2022

Ministar vanjskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman reagirao je na izjave predsjednika Zorana Milanovića o obuci ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj. 

- U Hrvatskoj niko nema pravo uznemiravati hrvatsku javnost plašeći je ratom pa ni predsjednik RH. Nitko nema pravo obmanjivati dezinformacijama pa ni predsjednik. Sudeći po reakcijama u ruskim medijima, predsjednik Milanović je postao glavna zvijezda. Njegove izjave su sulude. Ne pridonose niti miru, niti stabilnosti, niti boljem razumijevanju. Ono što se može samo iščitati je rušenje vlade na čelu s Andrejem Plenkovićem - rekao je Grlić Radman.

Podsjećamo, Milanović je rekao da se time Hrvatsku uvlači u rat.

Šef diplomacije kaže da je Milanović u svojim stavovima ostao izoliran među drugim zapadnim političkim liderima.

- Trebalo bi vidjeti kako predsjednik Milanović može doprinijeti situaciji u Ukrajini jer on je očito ostao usamljen među političkih liderima zemalja članica EU. Ovdje se ne govori ni o kakvom ratu, nego o misiji i konzistentnoj pomoći koju je Hrvatska i dosad slala Ukrajini. Milanović bi trebao pustiti hrvatski narod da diše. Dok je bio negdje sedmicu dana bolestan, niko nije osjetio njegovu odsutnost. Hrvatska javnost nije patila. Čim se javi, uzburka javnost zbog poruka koje štete reputaciji Vlade i zemlje u svijetu. Ovo što izjavljuje pokazuje da štiti privatne ruske interese, vlastite interese koji su ostali dok je još bio predsjednik Vlade, a onda sigurno i zbog umreženosti - komentirao je Grlić Radman.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.