PREDSJEDNIK CRNE GORE

U okviru dvodnevne posjete: Đukanović doputovao u Poljsku

On će sutra nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti u palati Belveder, imati odvojeni sastanak sa poljskim predsjednikom Andžejem Dudom

Đukanović stigao u Poljsku u pratnji supruge. Predsjednik.me

E. Ć.

26.10.2022

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović doputovao je večeras u Varšavu u okviru zvanične dvodnevne posjete Poljskoj, saopćeno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Prema najavi, Đukanović će sutra nakon ceremonije dočeka uz najviše vojne i državne počasti u palati Belveder, imati odvojeni sastanak sa poljskim predsjednikom Andžejem Dudom (Andrzej), tet-a-tete razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija dvije zemlje.

Predsjednik Republike Poljske sa suprugom priredit će zvanični ručak u čast predsjednika Đukanovića i prve dame. U nastavku posjete planirano je i polaganje vijenca na Grob neznanog vojnika. Tokom prvog dana zvanične posjete, predsjednik Đukanović će imati susret i sa predsjednicom Sejma Elzbietom Vitek i predsjednikom Senata Tomašom Grodskim - navodi se u saopćenju.

Drugog dana posjete, Đukanović će održati predavanje na Evropskom koledžu u Natolinu koji okuplja stotine postdiplomaca i mladih stručnjaka iz više od 50 zemalja, saopćeno je iz Službe za informisanje predsjednika Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.