PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o atentatu: Znamo ko je trebalo da bude izvršilac

Istaknuo je da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema

Vučić: Službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju. Instagram

A. Č.

9.11.2022

Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute - rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirajući navode svjedoka saradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega. 

On je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sljedećeg planiranog atentata.

- Nisu naše službe mogle izmišljati nešto. Pojavit će se novi podaci, imamo nove pakete s telefona skinute. Počinju govoriti o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama sudjelovao. Ko je trebao učestvovati u izvršenju i u prvom pokušaju i u sljedećem pokušaju - rekao je Vučić na konferenciji za medije.


Što se ti treseš od straha

Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.

Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažirani svi snajperisti i specijalci koje ima na raspolaganju, a da je odbio nositi pancirku.

- Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, prije nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: Šta ti je, što se ti treseš od straha - ispričao je Vučić.

Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovjek, a da on sam nije htio ni pancirku nositi.


Dok sam živ ću ići u svoj narod

- Ako smo zemlju doveli do toga da kriminalci mogu ubiti šefa države, onda to govori o nama. A da se krijem od svog naroda, to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću ići u svoj narod, pancirku neću nositi - ponovio je predsjednik Srbije.

Istaknuo je da u borbi s mafijom država pobjeđuje, ali da ima još mnogo problema.

- Glavu smo joj dobrim dijelom odsjekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema s kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati rješavati u narednom periodu - zaključio je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.