HRVATSKA

Snažno nevrijeme pogodilo Gorski kotar: Snijeg zabijelio ulice

U Lici i Gorskom kotaru padao je snijeg, a na pojedinim područjima magla je bila vrlo gusta, a zbog jakog vjetra na snazi su zabrane i ograničenja na dionicama autocesta i cesta

Nevrijeme u Hrvatskoj. PRINTSCREEN / FACEBOOK

A. O.

20.11.2022

Pogoršanje vremena i padavine jučer su počele u poslijepodnevnim satima u Hrvatskoj. Mnoge dijelove Hrvatske očekuje i snijeg, a meteorolozi najavljuju snijeg i u BiH. 

Osim povremene kiše, u noći i tokom nedjelje u Hrvatskoj će ponegdje biti i snijega, uz stvaranje snježnog pokrivača, naročito u gorju, ali nije isključeno ni u nekim nizinama. 

Puhat će jaka i olujna bura na sjevernom dijelu, a južno uglavnom umjeren sjeverozapadni vjetar. U mirniji ponedjeljak uglavnom bez oborina, a u utorak i srijedu novo naoblačenje s kišom, na Jadranu i jugom te uglavnom u Gorskom kotaru i snijegom, prognozira Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

Snijeg već naveliko pada u višim predjelima. Već u ranim popodnevnim satima jučer je padao na Zavižanu, a do večeri se proširio diljem Gorskog kotara.

U Ravnoj Gori sinoć je bila  mećava i stvorio se snježni pokrivač od više centimetara. 

I na autocesti kod Ravne Gore padao je gust snijeg.

Snijeg je sinoć padao i u Mrkoplju. 

Padao je i u Vinici kraj Varaždina.

U Lici i Gorskom kotaru padao je  snijeg, a na pojedinim područjima magla je bila vrlo gusta, a zbog jakog vjetra na snazi su zabrane i ograničenja na dionicama autocesta i cesta.

Zbog olujnog vjetra samo za lična vozila otvorene su bile autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3) te Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.