APELACIONI SUD CRNE GORE

Vesni Medenici zabranjeno napuštanje boravišta, povremeno da se javlja policiji

Medenica je upozorena da može biti vraćena u pritvor ukoliko prekrši izrečene mjere nadzora

Vesna Medenica. CDM

H. J. I.

12.12.2022

Apelacioni sud Crne Gore nakon danas održane sjednice donio je rješenje kojim je bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici izrekao mjere nadzora zabranu napuštanja boravišta i obavezu povremenog javljanja podgoričkoj policiji, objavljeno je na sajtu tog suda. Ovakvu odluku su donijeli, kako navode, zbog opasnosti od bjekstva. 

Kako su naveli iz Apelacionog suda, Medenica je upozorena da može biti vraćena u pritvor ukoliko prekrši izrečene mjere nadzora.


- Apelacioni sud Crne Gore je nakon sjednice vijeća od 12.12.2022.godine, donio rješenje Kvsž. br. 264/22, kojim je povodom žalbe Specijalnog državnog tužilaštva, a po službenoj dužnosti, preinačio rješenje Višeg suda u Podgorici Kvs. br. 563/22 od 21.11.2022.godine, na način što je okrivljenoj Vesni Medenici na osnovu člana 166 st. 1 i st. 2 tač.2 i 4 ZKP-a, izrekao mjere nadzora zabranu napuštanja boravišta i obavezu povremenog javljanja Upravi policije Odjeljenju bezbjednosti Podgorica, s tim što je okrivljena upozorena da, ukoliko prekrši izrečene mjere nadzora, protiv nje se može odrediti pritvor. Istim rješenjem je određeno da izrečene mjere mogu trajati najduže do pravosnažnosti presude - navode iz Apelacionog suda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.