ISTRAGA O ŠVERCU CIGARETA

Specijalna policija pretresa stanove Miloševića u Podgorici i Nikšiću, bit će saslušan u SDT-u

Milošević je također početkom oktobra uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a

Uhapšeni Rade Milošević. CDM

E. T. / CdM

22.12.2022

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja pretresaju stanove uhapšenog bivšeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića, piše CdM. 

- Po zahtjevu Specijalnog državnog tužilaštva, sud je izdao naredbe za pretresanje stanova i drugih prostorija koje koristi Rade Milošević, u Nikšiću i Podgorici. Naredbe izvršava policija. Po završetku pretresanja će biti saslušanje lica lišenog slobode - kazao je CdM-u portparol i tužilac SDT-a Vukas Radonjić.

Milošević je sinoć uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva u sklopu istrage o državnom švercu cigareta, zbog osnova sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Milošević je također početkom oktobra uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu ANB-a i SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

On je tada, piše CdM, nakon obavljenog informativnog razgovora u policiji, a u okviru istrage akcije ANB-a i SDT-a o navodnom švercu cigareta, pušten.

Par dana nakon saslušanja u policiji, Milošević je podnio ostavku na funkciju direktora Uprave prihoda iz carina iz, kako je tada kazao, moralnih razloga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.