NAKON PISANJA MEDIJA

Oglasila se Kosovska policija: Nije bilo napada na nas, niti razmjene vatre sa Srbima

Podsjetimo, u okolini Zubinog Potoka večeras oko 19.45 sati čula se rafalna paljba

Kosovska policija: Nije bilo napada na nas. Nova.rs

H. J. I.

25.12.2022

- Nije bilo napada na Kosovsku policiju, niti je bilo razmjene vatre između Kosovske policije, ili bilo koje grupe - navodi se u saopćenju Kosovske policije, koja je reagovala nakon što su brojni srbijanski, ali i albanski mediji izvijestili da je došlo do pucnjave u Zubinom Potoku. 

- Pozivajući se na brojna pitanja upućena Policiji Kosova, da li je policija napadnuta u Zubinom Potoku ili je došlo do razmjene vatre između policije i kriminalnih grupa, obavještavamo vas da: Nije bilo napada na Policiju Kosova, niti je bilo razmjene vatre između Policije Kosova ili bilo koje grupe, PK nije imala razmjenu vatre ni sa kim - navodi se u saopćenju koje je policija Kosova objavila na Facebooku.


Podsjetimo, u okolini Zubinog Potoka večeras oko 19.45 sati čula se rafalna paljba, a kako je javio portal Kosovo online do pucnjave je došlo kada su specijalci kosovske policije pokušali da uklone barikade na alternativnom putu.

Snimak na kome se čuje rafalna paljba pojavio se na društvenim mrežama. Objavljen je i na Instagram profilu "Zubinpotokinfo", uz propratni tekst da su rafalna pucnjava i najmanje jedna detonacija odjeknule na širem području Zubinog Potoka, prenio je portal Kosovo online. Detalji i uzrok još uvijek nisu poznati.

S druge strane, prištinski list Koha naveo je saznanja iz više izvora da su u nedjelju navečer u Zubinom Potoku napadnuti pripadnici KFOR-a iz Letonije. Dodaju da još uvijek nema izvještaja o povrijeđenima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.