KOSOVO

Uz veliki vatromet građani Prištine ušli su u novu 2023. godinu

ako je općina Priština zabranila upotrebu pirotehničkih sredstava na otvorenom od 25. decembra do 3. januara, danas su se cijeli dan čule pucnjave petardi

A. O. / Anadolija

1.1.2023

Večeras u Prištini - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Nekoliko hiljada građana Prištine u novu 2023. godinu ušlo je uz veliki desetominutni vatromet, javlja Anadolija.

Na Kosovu se tradicionalno Nova godina dočekuje u krugu porodice i prijatelja, dok je za ljubitelje proslave na otvorenom općina Priština organizovala muzički koncert.

Više hiljada građana, uglavnom mladih, slavilo je uz kosovske muzičke zvijezde Kida, Lumi B i Jeričo (Jericho), koji su bili izvođači na koncertu kod katoličke katedrale, u ulici "George Bush", koja je zbog praznika zatvorena za saobraćaj.

U organizaciji općine tokom dana na istoj bini je od 13 do 16 sati održan program za djecu. U tom dijelu grada je sredinom decembra postavljeno 25 drvenih kućica u kojima se prodaju hrana i piće i oko kojih su se građani okupljali svakodnevno, a od 24. decembra svako veče su mogli da uživaju uz različite muzičke izvođače.

Iako je općina Priština zabranila upotrebu pirotehničkih sredstava na otvorenom od 25. decembra do 3. januara, danas su se cijeli dan čule pucnjave petardi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.