POHVALILI SE NA TWITTERU

Hakerska grupa Anonimusi napali sajt Vucic.rs i poručili: Ovo je samo početak

Pošto si spreman da nas izazoveš, ispunit ćemo ti želju, naveli su Anonimusi

Anonimusi napali sajt Vucic.rs. Printscreen

H. J. I.

5.1.2023

Hakerska grupa "Anonimusi" objavila je na svom Twitteru da su napali sajt Vucic.rs i time započeli sajber "rat" sa predsjednikom Srbije.

Da je do napada došlo, napisao je Ivan Marković, stručnjak za cyber bezbjednost. On je u svojoj objavi na Twitteru rekao da je u toku napad grupe "Anonimusi" na resurse u Srbiji.

Kako je naveo, trenutno su identifikovani resursi vojske, Ministarstva vanjskih poslova i sajt predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Postoji sumnja da će se prebaciti na eksploataciju podataka - napisao je on na Twitteru.


S druge strane, na Twitteru Anonimusa, navodi se da je bio oboren sajt Vucic.rs i sajt Vojske Srbije.

- Ako želi da se igra sa vatrom (Vučić op. a), hajde da počnemo - napisali su Anonimusi na Twitteru uz fotografiju za koju tvrde da je dokaz da je oboren Vučićev sajt.

Oni su predsjednika Srbije nazvali "marionetom Vladimira Putina".

- Pošto si spreman da nas izazoveš, ispunit ćemo ti želju. Ovo je samo početak, uskoro ćete biti svjedoci izuzetnih iznenađenja u naše ime. Očekujte nas - napisali su oni.

Trenutno, uprkos tvrdnjama Anonimusa da su ih oborili, svi pomenuti sajtovi rade i moguće im je pristupiti.

Kako je došlo do prijetnji i šta su napisali Anonimusi

Podsjetimo, međunarodna grupa poznata kao "Anonimusi" objavila je prijetnju predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. U objavi na Twitteru sa ukrajinskom zastavom, i u video zapisu, uz uvrede i prijetnje govore o posljednjim dešavanjima na Kosovu i otvoreno prijete predsjedniku Srbije.

Ovo je bila njihova poruka:

- Pozdrav građani svijeta, ovo je poruka Anonimnih predsjedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Primijetili smo da tenzije i ratnohuškačke provokacije na sjeveru Kosova od strane srpskih kriminalnih grupa pokušavaju da izazovu oružani sukob.

Srpski autokratski predsjednik Aleksandar Vučić, marioneta Vladimira Putina, pokušava da destabilizuje region, koristeći mehanizme nasilja i terora ratnog zločinca Slobodana Miloševića, ali zna se da će njegovi pokušaji za njega biti samoubilački.

Na vrhuncu rata u Ukrajini, Srbija je bila i i dalje je jedina država koja je zvanično proglasila savez sa Rusijom, odbijajući stalne pozive Zapada da se pridruži sankcijama Evropske unije - naveli su.

Vučić odgovorio: Spremamo se

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu fotografije na kojima se vidi kako sa igra sa svoja dva psa, uz propratnu poruku da se "sprema za borbu protiv anonimusa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.