NAPETO NA KOSOVU

Napadač koji je pucao na dječaka i mladića srpske nacionalnosti sin je poginulog pripadnika OVK-a

Ubrzo nakon ranjavanja, postavljene su barikade, a kosovski Srbi su tražili da se počinilac uhapsi

N. Aj.

7.1.2023

Azem Kurtaj. Twitter

Osumnjičeni za sinoćnji oružani napad na Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši kod Štrpca je Azem Kurtaj (33). Kako pišu kosovski mediji, riječ je o pripadniku Kosovskih bezbjednosnih snaga i sinu poginulog borca OVK Danuša Kurtaja.

Mladić Miloš Stojanović (21) i dječak Srefan (11) ranjeni su sinoć u Gotovuši. Na njih je otvorio vatru muškarac iz automobila u pokretu, kada su nosili badnjak. Kosovska policija je brzom reakcijom nedugo nakon incidenta uhapsila A.K. (33).

Ubrzo nakon ranjavanja, postavljene su barikade, a kosovski Srbi su tražili da se počinilac uhapsi. Čim je uhapšen, blokade su uklonjene.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj potvrdio je ranije da je osumnjičeni za ranjavanje pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga.

Mehaj je rekao da će se prema osumnjičenom A. K. (33) "postupati po propisima i zakonima koji važe u Ministarstvu odbrane i snagama sigurnosti".

- Sada sam obavješten da je jedan pripadnik Kosovskih sigurnosnih snaga uključen u slučaj koji se desio u Štrpcu. Ovim slučajem se bave pravosudni i organi reda. On će biti tretirani prema propisima i zakonima koji su na snazi - napisao je Mehaj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.