SPISAK NEOPHODNIH STVARI

U Tivtu započeta akcija prikupljanja pomoći za građane turskog grada Gaziantepa

Naglašeno je da stvari treba da budu čiste, dobro očuvane i namijenjene zimskim uslovima

Tivat. Društvene mreže

N. Aj. / Vijesti.me

8.2.2023

Dobrovoljno Vatrogasno društvo Boka iz Tivta obavijestilo je građane Tivta da je započeta akcija prikupljanja pomoći za građane zemljotresom teško pogođenog turskog grada Gaziantepa.

Odjeća za djecu i odrasle

Građani i građanke Tivta neophodnu pomoć mogu dostavljati u prostorijama Doma kulture u Gradiošnici (prostorije DVD Boka) od sutra 9. februara do 14. februara 2023. godine od 16 do 20 sati.

Potrepštine koje su neophodne građanima Gaziantepa koji je pogođen razornim zemljotresom su:

Zimska odjeća za djecu i odrasle - kaputi, jakne, kabanice, duboke cipele i čizme, džemperi, pantalone, rukavice, šalovi, kape, čarape, donji veš.

Paketi hrane

Također je potrebno prikupiti:

- pakete hrane (konzervirana hrana bez svinjskog mesa sa produženim rokom trajanja), sredstva za higijenu i čišćenje i higijenski ulošci.

Naglašeno je da stvari treba da budu čiste, dobro očuvane i namijenjene zimskim uslovima. Sva prikupljena pomoć bit će proslijeđena Opštini Kotor koja će dalje proslijediti robu i namirnice ugroženom području.

Kotor je pobratim Gaziantepa, pa se stoga rukovodstvo kotorske opštine i posebno zauzelo za sakupljanje i slanje pomoći žiteljima tog turskog grada. Sada se akciji Kotorana pridružuju i pripadnici DVD Boka iz Tivta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.