ISPRED SDP-A

Konjević: Vuksanović Stanković kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore

Vuksanović Stanković je u prethodne dvije godine obilježila crnogorsku političku scenu, rekao je Konjević

Konjević: Vuksanović Stanković kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore. CdM

S. S.

9.2.2023

Draginja Vuksanović Stanković kandidatkinja je Socijaldemokratske partije za predsjedničke izbore u Crnoj Gori zakazane za 19.mart, kazao je lider te partije Raško Konjević u emisiji Načisto na TV Vijesti.

Vuksanović Stanković je 2018.godine bila kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore.

Obilježila političku scenu

- Vuksanović Stanković je u prethodne dvije godine obilježila crnogorsku političku scenu i po onome što su naša interna istraživanja po nama je najbolje rješenje koje treba predstaviti građanima - naveo je Konjević.

Na pitanje da li je izbor Vuksanović Stanković najava da su gurnuli u stranu građanski program stranke i okrenuli se naglašeno procrnogorskom, Konjević ističe da poslanica SDP-a ne promoviše nacionalističke politike i da se za korištenje termina “posrbice” izvinila crnogorskoj javnosti.

Zakasnilo se sa inicijativom oko zajedničkog kandidata

- Zašto mislite da pro-crnogorski ne može da bude građanski. Šta je to nacionalistički? Ako samo pričamo o terminu posrbice onda je obaveza svih nas da posjetimo da se ona izvinila. Šta je još to što je kod nje nacionalistčko? - pitao je Konjević.

Kazao je da je opozicija zakasnila sa inicijativom oko zajedničkog kandidata i da se ne bi imalo vremena da se takav kandidat, koji bi bio nestranačkog tipa, promoviše na adekvatan način.

- Bilo bi bolje da svi politički subjekti imaju svoje kandidate. Istraživanja javnog mnjenja su pokazala da ne bi bilo dobro da smo imali zajedničkog kandidata. To ne bi bilo dobro jer smo zakasnili sa tim - objasnio je Konjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.