VIŠI SUD U BEOGRADU

Pritvor za osumnjičene za ubistvo Ranka Eskobara: Raspisana potjernica za dvoje državljana BiH

Pritvor im je određen kako ne bi uticali na svjedoke, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti

Eskobar je ubijen na pumpi u Rušnju. Nikola Anđić

H. J. I.

14.3.2023

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Stefanu Z. (28) iz Libana i Luki V. (35) iz Kraljeva zbog sumnje da su četvrtak na pumpi u Rušnju ubili Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, pritvor im je određen kako ne bi uticali na svjedoke, da ne bi ponovili krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Brane se šutnjom

Oni su se jučer na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branili šutanjem. Potjernica je raspisana i za dvoje državljana BiH koji su im pomagali u zločinu.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života Radoševića, koji je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 sati i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske pumpe, izvadili pištolje i ispalili više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobjegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Zapalili auto kojim su pobjegli

Takon toga su obojica osumnjičenih pobjegli sa lica mjesta automobilom marke “Golf 4”, koje su u naselju “Petlovo brdo” zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela.

Automobil kojim su pobjegli i kojim su se dovezli ukraden je u Kraljevu.

Inače, zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji u pritvoru je i maloljetnica koja je djevojka jednog od uhapšenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.