BRUTALNO PREMLAĆIVANJE

Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi

Mladić je vojniku Jakovu Bočkaju zadao više udaraca u predjelu glave

Mladić je priveden danas. Ivica Galović / Pixsell

H. J. I.

16.4.2023

Policija je privela osumnjičenog 20-godišnjeg mladića u Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu, a kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo "Teška tjelesna povreda s posljedicom smrti". On je u subotu oko 2.15 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva na parkingu, nakon kraće verbalne prepirke fizički napao 21-godišnjaka, vojnika Jakova Bočkaja zadavši mu više udaraca u predjelu glave koji je danas u jutarnjim satima preminuo.

- Uslijed udaraca 21-godišnjak je pao na pod, a osumnjičeni ga je nastavio udarati još par puta i napustio mjesto događaja. Povrijeđeni 21-godišnjak je prevezen u Opću županijsku bolnicu u Požegi gdje je u nedjelju 16. aprila u jutarnjim satima od posljedica povreda preminuo - stoji u saopćenju policije.

@vecernjilist Priveden mladić koji je nasmrt pretukao vojnika u Požegi #vecernjilist #vecernji #video #fyp #ubojstvo #pozega ♬ original sound - Večernji list

Ministar odbrane Mario Banožić i načelnik Glavnog štaba OS RH admiral Robert Hranj izrazili su saučešće porodici, prijateljima i kolegama preminulog pripadnika Hrvatske vojske Jakova Bočkaja. Mladić je bio član kluba NK Eminovci. Oni su se danas oprostili od Jakova i izrazili saučešće porodici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.