FOTOGRAFIJA OBIŠLA REGION

Dvije starije žene u sisačkoj bolnici ležale na istom krevetu: Oglasio se direktor

Direktor se pravda kako je u to vrijeme bilo previše pacijenata i da su dvije žene samo kratko bile skupa u krevetu

Direktor tvrdi da su žene samo kratko ležale na istom krevetu. Facebook

H. J. I.

19.4.2023

Na Facebook stranici Hitna uživo 194 objavljena je fotografija dvije starije žene koje su zajedno smještene na krevetu za jednu osobu u sisačkoj Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić".

Direktor bolnice potvrdio autentičnost fotografije

Da je fotografija autentična potvrdio je direktor bolnice u Sisku dr. Tomislav Dujmenović. Direktor se pravda kako je u to vrijeme bilo previše pacijenata i da su dvije žene samo kratko bile skupa u krevetu.

- Nastavno na nedavna događanja, u OHBP u Općoj bolnici Sisak u petak, 14. aprila, u periodu od 13 do 15 sati bilo je više od 60 pacijenata, a od toga veliki broj teških pacijenata koji su se morali pregledati, obaviti dijagnostičku obradu i hospitalizirati - kazao je Dujmenović za Jutarnji list.

Direktor sisačke bolnice je rekao da su 14. aprila, u razmaku od oko jedan sat, kolima Hitne pomoći dovezene tri teško bolesne osobe. Navodi da je njihovo stanje zahtijevalo reanimaciju i da su stavljene na respirator u hitne boksove.

"Kratko su ležale zajedno"

Ističe da su zbog nedostatka prostora u jednom trenutku dvije žene bile smještene na isti krevet. No, navodi da su tako ležale vrlo kratko, dok im nije osiguran adekvatan prostor.

- Zbog velikog broja kompleksnih pacijenata u periodu od 13 do 15 sati, lično sam, s glavnom medicinskom sestrom, došao u pomoć osoblju OHBP-a. Uz sve navedeno, nazvao sam i direktoricu ZZHM-a da se bolesnici iz rubnih dijelova naše Županije odvezu u okolne bolnice i dao upute liječnicima internistima da nakon pregleda bolesnike pošalji u okolne bolnice koje imaju veći kapacitet.

Kroz nekoliko sati je situacija dovedena pod kontrolu. Naš primarni cilj je zaštita zdravlja i života naših pacijenata i ovim putem iskazujem žaljenje ako je ovo bila neugodna situacija za pacijente, ali u tom trenutku je bila neizbježna kako bi se izbjegli puno ozbiljniji i neugodniji scenariji - rekao je direktor Dujmenović za Jutarnji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.