ZLOČIN POTRESAO REGION

Komšije šokirane zbog dječaka Koste: Noć prije nego je usmrtio drugove išao na rođendan

Kako priča jedan komšija, otac dječaka se uvijek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć

Kosta Kecmanović. Printscreen

E. A. / Nova rs.

4.5.2023

Dječak Kosta Kecmanović (14), koji je jučer ubio osam školskih drugova i radnika obezbjeđenja, te ranio još šest učenika i učiteljicu, ostavio je čitav region u nevjerici. 

Komšije u zgradi u kojoj je stanovao Kosta, još ne mogu da vjeruju da se to desilo.

Kako priča jedan komšija, otac dječaka se uvijek svima u zgradi našao kada im je bila potrebna pomoć – kao doktor, ali i kao komšija.

Također, dječak je često pomagao, donosio je komšijama hranu. Ono što ih sve iznenađuje jeste da je otac u stanu imao toliko oružja.

- Kada je policija iznosila stvari iz stana, kažu da je nađeno još oružja. On je 2016. godine predao zahtjev za oružje i valjda je od tada počeo da ga sakuplja, ko zna, šta mu je kvrcnulo u glavi - priča jedan komšija, a prenosi Nova rs.

O Kosti govore kao o povučenom i stidljivom momku, kojeg nisu viđali s drugarima.

- Uvijek je s njima bila samo žena koja ih je čuvala, iskreno ga nikada nisam vidio s društvom. Ali znam da je noć prije tragedije bio na rođendanu sa svojim razredom, s njima koje je upucao. Tu je bila i jedna djevojčica koja mu se dopadala, i nju je upucao - priča šokirani komšija.

Kako dalje pričaju, o ocu su znali koliko im je pričao, da su mu rođaci sportisti i pisci, kao i da je uvaženi doktor. Ipak, da ide u streljanu niko nije znao.

- Toliko puta smo pričali i viđali se. Nikada nije spomenuo da ima oružje, niti da ide u streljanu. Ne znam ni da li će on sada snositi neku odgovornost, Kosta će morati da izađe napolje, šta da radimo ako ga vidimo ovdje.. Sigurno će neka porodica htjeti da se osveti - priča jedan komšija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.