HRVATSKA

Policija za njima tragala zbog pljačke bankomata: On na semaforu izvadio "zolju"

U Zadru je viđena nevjerovatna scena koju su prenijeli hrvatski mediji

Zadar: Zolju uperio kroz prozor. 24sata.hr

N. H.

5.5.2023

U Zadru je viđena nevjerovatna scena. 

Kako prenosi 24sata.hr, dok je jedan od njihovih čitalaca prolazio pored Policijske stanice u Zadru, vidio je osobu kako je izvadio i uperio zolju kroz prozor automobila. Prema informacijama iz policije, isti počinioci su nekoliko sati ranije pokušali opljačkati bankomat.

Više pljački vikendica i crkava

Iz zadarske policije su rekli kako su osobe iz automobila povezane s pokušajom provale u bankomat te uz više pljački vikendica i crkava. Uhvatili su ih isti dan, a raketni bacač je bio bez naboja.

U automobilu su bila dva muškarca, ali su naknadno priveli još jednog. Riječ je o 21-godišnjaku i dvojici maloljetnika. Protiv svih su podnesene kaznene prijave.

- U ponedjeljak u 3:25 sati policija je zaprimila dojavu kako su u Sukošanu u Ulici dr. Franje Tuđmana nepoznati počinitelji provalili u bankomat u vlasništvu firme za elektroničke finansijske transakcije. Provedenim očevidom na bankomatu, utvrđena su oštećenja nastala na vratima bankomata dok novac nije otuđen, a policija je nastavila s intenzivnim traganjem za počiniocima. Istog dana, oko 14 sati na području Bulevara u Zadru policija je zatekla automobil splitskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 21-godišnjak, dok se kao putnik nalazio maloljetni hrvatski državljanin, a koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela - rekli su iz zadarske policije za hrvatske medije.

Pokušali provaliti u bankomat

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 21-godišnjakom i dva maloljetnika, sumnjiči ih se i da su 1. maja oko 03:25 sati unajmljenim automobilom dovezli se do bankomata u Sukošanu, gdje su s ciljem sticanja nepripadne materijalne koristi, upotrebom alata pokušali provaliti u bankomat, koji su oštetili, nakon čega su se udaljili s mjesta događaja bez da su išta otuđili – dodali su iz zadarske policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.