BEOGRAD

Saslušan muškarac (26) optužen da je silovao suprugu i zlostavljao dijete: Ovo je njegova odbrana

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Vukašinu M. odredi pritvor

Saslušan muškarac (26) optužen da je silovao suprugu i zlostavljao dijete. Printscreen

H. J. I.

4.6.2023

V. M. (26), koji je osumnjičen da je tukao nevjenčanu suprugu D. S. (26) i šestomjesečnu bebu u stanu na Zvezdari u Beogradu, saslušan je u tužilaštvu, saznaje Telegraf.rs.

Njemu se na teret stavljaju krivična djela silovanje i nasilje u porodici. 

Negirao krivična djela

On je na saslušanju negirao krivična djela za koja se tereti i iznio svoju odbranu. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da Vukašinu M. odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo.

Naredba o sprovođenju istrage protiv V. M. donijeta je zbog sumnje da je 1. juna oko 21 sat upotrebom sile i prijetnjom silovao svoju vanbračnu suprugu, dok je ona plakala i trpjela jake bolove. Zaprijetio joj je da će je ubiti ukoliko pozove policiju, usljed čega se oštećena dodatno uplašila za svoju i bezbjednost njihovog zajedničkog deteta.

Bebu udarao po glavi i tijelu

Također se sumnja da je V. M. u prethodnih nekoliko dana, u vrijeme kada djetetova majka nije bila prisutna, zlostavljao njihovog šestomjesečnog sina, zadajući mu udarce po glavi i tijelu, usljed čega je dijete zadobilo više tjelesnih povreda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.