STRAVIČNA NESREĆA

Djevojka povrijeđena u divljanju vozača u Zagrebu: Užasni su bolovi, imam hematone na leđima

Pretpostavljam da je proklizao i da se udario u moja vrata, istakla je povrijeđena djevojka

Mercedesom uletio među ljude. Printscreen

E. A.

18.6.2023

U Buzinu se dogodila stravična nesreća u kojoj je povrijeđeno više ljudi. Jan E. (23) se Mercedesom je uletio među grupu posmatrača kada je zbog prevelike brzine izgubio kontrolu nad automobilom. Među povrijeđenima je i djevojka koja je trenutno u bolnici u jakim bolovima.

U bolničkoj sobi reporterka Dnevnika Nove TV razgovarala je s povrijeđenom djevojkom.

Užasni bolovi

- Pretpostavljam da je proklizao i da se udario u moja vrata. Ja sam bila na suvozačkom mjestu - prisjetila se i opisala svoje povrede.

Dodala je i to da ima hematome na leđima i kvrgu na leđima i da je puno boli, baš užasni bolovi.

- Šokantno je pogotovo kad sam posle vidjela snimke kako ih je pokosio doslovno - ispričala je ova djevojka. 

Njen dečko lakše je povrijeđen, a ona se nada da će u ponedeljak biti puštena kući.

- Znam da je brzo hitna došla, da su svi poludjeli, da su ga svi vrijeđali, da ga je neki čovijek izvukao iz auta, da je on navodno htio da pobijegne - ispričala je.

- Došli smo se naći s prijateljima da se družimo i to nismo uopšte imali u planu - niti se utrkivati niti driftati. Došli smo neobavezno radi druženja s tim prijateljima - tvrdi ona.

Imao prekršaje

Preliminarni testovi nisu vozaču pronašli alkohol ni drogu, a i ranije je imao nekoliko prekršaja. Policija ga tereti za krivična dijela izazivanja saobraćajne nesreće. Petero ljudi završilo je u zagrebačkim bolnicama od kojih se jedan, 35-godišnjak, u zagrebačkom KBC-u i dalje bori za život.

Reporterka Dnevnika saznala je u kakvom je on stanju.

- Razgovarala sam s ljekarima i kažu mi da je nažalost i dalje u životnoj opasnosti. Rekli su mi kako je zadobio povrede ruku i nogu, ali nažalost i vitalnih organa i upravo je to ono što je zabrinjavajuće. Kažu mi da se nalazi na intenzivnom odjeljenju još od sinoć kad je primljen u bolnicu - istakla je ova reporterka u dnevniku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.