U NAJBOLJEM REDU

Ponovno glasanje na cetinjskom biralištu, do podne izlaznost 32,29 posto

Na biralištu "Lovćenski partizanski odred" II upisana su 672 birača, a na izborima 11. juna glasalo je njih 363, odnosno 54 posto

Glasanje na Cetinju. Twitter

D. H.

8.7.2023

Danas se na Cetinju održava ponovno glasanje na biračkom mjestu "Lovćenski partizanski odred" II.

U najboljem redu

Do 12 sati glasalo je 217 birača, odnosno 32,29 posto, kazao je predsjednik Izborne komisije Prijestonice Cetinje Marko Brnović.

Ukazao je da je izlaznost do podne, u odnosu na vanredne izbore 11. juna, veća za oko deset procenata, odnosno da je glasalo oko 80 birača više nego tada, prenosi Mediabiro.

Brnović je rekao da glasanje protiče u najboljem redu i da za sada nema nepravilnosti.

Glasanje je ponovljeno nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenja Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

Na biralištu "Lovćenski partizanski odred" II upisana su 672 birača, a na izborima 11. juna glasalo je njih 363, odnosno 54 odsto.

Rezultati od 11. juna

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na izborima 11. juna, na pomenutom biralištu, koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

SDP-u je za parlamentarni status potrebno dodatnih 295 glasova.

Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan, dok je nevažećih listića bilo šest.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.