PONOVNI POSTUPAK

Slučaj šverca 1,2 tone kokaina pred Višim sudom Crne Gore iduće sedmice

Krstovići su optuživani da su izvršili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

U pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina. Fena

FENA

15.7.2023

Marina i Budimir Krstović naći će se ponovno pred Višim sudom 21. jula, nakon što je Apelacioni sud ukinuo oslobađajuću presudu u predmetu u kojem su njih dvoje okrivljeni za šverc 1,2 tone kokaina, prenosi Radiotelevizija Crne Gore najavu Višeg suda.

Uvažena žalba

Podsjećamo, Apelacioni sud je uvažio žalbu Višeg državnog tužilaštva te je predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovni postupak.

Krstovići su optuživani da su izvršili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, ali su oslobođeni prvostepenom presudom. U Apelacionom sudu 15. juna je po žalbi Višeg tužilaštva održano ročište, kome nije prisustvovao tužilac.

Krstovići su uhapšeni nakon akcije policije i carine 26. avgusta 2021. godine kada je zaplijenjeno više od tonu kokaina u jednom magacinu u naselju Mojanovići u Zeti kraj Podgorice.

Tada je Tužilaštvo saopćilo da je u pošiljci banana pronađeno oko 1.400 kilograma kokaina.

U optužnici koju je podiglo protiv Krstovića 23. decembra iste godine, Tužilaštvo je navelo da je u pitanju 1.206 kilograma kokaina.

Iako je droga pronađena u magacinu koje je njihovo vlasništvo, Krstovići su tokom istrage i suđenja tvrdili da nemaju veze za pronađenim narkoticima.

Obavještajni podaci

Do ove zapljene je došlo zahvaljujući obavještajnim podacima Ujedinjenog Kraljevstva.

Kako se navodi u Planu za borbu protiv trgovine drogom Vlade u Londonu, pristup britanskih vlasti doveo je do akcije u kojoj je otkrivena najveća količina kokaina ikada u Crnoj Gori.

Kako se navodi u dokumentu, Granične snage potpisale su memorandum o razumijevanju s Crnom Gorom u junu 2021. godine u cilju sprečavanje šverca droge i druge nedozvoljene robe na granici i u tranzitu ka Evropi i Velikoj Britaniji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.