BIVŠI PREDSJEDNIK CG

Đukanović: Društvo koje teži napretku bit će organski dio evropske porodice

Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, nasilu, mimo zakona i demokratskih standarda, dodao je Đukanović

Đukanović: Poštivati nezavisnost. Twitter

A. O.

25.7.2023

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović oglasio se danas na Twitteru povodom aktuelne političke situacije u toj zemlji.

- U društvu koje teži napretku, kritika vlasti i kritičari vlasti su dodatna snaga i činilac demokratskog razvoja. U protekle tri godine malo je aktera na javnoj sceni Crne Gore  očuvalo nezavisnost i nepristrasnost, izoštrilo kritičku misao uprkos sve učestalijim direktnim napadima nosilaca vlasti, kao što su to činili pojedini NVO, novinari, umjetnici, intelektualci. Možemo se saglasiti s njihovim ocjenama ili ne. Možemo i bilo bi poželjno o tome s njima i voditi dijalog. Ali moramo, posebno ako smo nosioci državnih funkcija, poštovati njihovu nezavisnost i osigurati njihovo pravo na slobodno djelovanje, bez zastrašivanja i prijetnji - navodi Đukanović.

Dodao je da samo takvo crnogorsko društvo bit će organski dio evropske porodice. Kritička misao odgovornu i sposobnu vlast čini boljom, ističe Đukanović. 

- Ova današnja takvu misao očigledno ne trpi i na našu kolektivnu nesreću poprima oznake diktature, totalitarizma i represije. Sve pod okriljem nečije borbe za pravdu, nasilu, mimo zakona i demokratskih standarda - dodao je Đukanović. 

Objava na Twitteru. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.