DRŽAVLJANIN BIH UHAPŠEN

Karlovačka policija ulovila krijumčare ljudima iz BiH, Turske, Francuske i Hrvatske

Zaustavljen je automobil bh. registarskih oznaka, kojim je upravljao bh. državljanin (40), te je utvrđeno da je ilegalno prevozio šest osoba

Hrvatska policija. Emica Elvedji/PIXSELL

S. S. / Index.hr

7.8.2023

Karlovačka policija prošle je sedmice u krijumčarenju ljudima zatekla petoricu muškaraca, protiv dvojice osumnjičenika iz Turske i Hrvatske podnijete su krivične prijave, BiH državljanin je uhapšen i predan pritvorskom nadzorniku, a Francuzi će odgovarati prekršajno, piše Index.hr.

Turski je državljanin (34) u ranim jutarnjim satima 1. avgusta zaustavljen u Josipdolu u automobilu crnogorskih tablica, te je policijskom kontrolom utvrđeno da je u vozilu prevozio pet stranih državljana.

Policijski službenici Uprave policije su u petak po u Slunju zaustavili i kontrolisali automobil francuskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao francuski državljanin (31), a i suvozač mu je bio francuski državljanin (31). U vozilu su prevozili tri strana državljana. Oni će odgovarati prekršajno za pomaganje državljaninu treće zemlju u nezakonitom prelasku vanjske granice. U Kolariću kod Vojnića je policija u automobilu pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin (39), zatekla trojicu ilegalnih migranata.

Dodatni je prekršaj što je vozač krijumčarenje ljudi obavljao, kako stoji u saopćenju, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta.

Također u petak, ali u popodnevnim satima u Tušiloviću je bio zaustavljen automobil bosansko-hercegovačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao BiH državljanin (40), te je utvrđeno da je ilegalno prevozio šest stranih državljana. Svi su ti muškarci u dobi od 31 do 40 godina i tereti ih se za počinjenje krivičnog djela protivzakonito ulaženje, kretanje i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.