GP BOŽAJ

U Crnoj Gori na graničnom prijelazu pronađeno pola tone skanka u kamionu, privedeno više osoba

Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama nalazi opojna droga

Pronađeno 500 kilograma skanka. UPC

E. Ć.

17.9.2023

Službenici Uprave prihoda i carina (UPC) Crne Gore na graničnom prijelazu Božaj spriječili su krijumčarenje oko 500 kilograma opojne droge marihuana tipa skank, prenose "Vijesti".

Kako je saopšteno iz UPC, o svemu je odmah obaviještena Uprava policije, kojoj je slučaj predat na dalju nadležnost i postupanje, te je privedeno više osoba.

- Indikatori rizika i alarm koji se pojavio u internom carinskom sistemu, rezultirali su presijecanjem lanca krijumčarenja skanka iz Albanije prema Evropskoj uniji. Akcija zapljene pokrenuta je na osnovu ovlašćenja i sprovedene carinske analize obavještajnih podataka Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu - saopšteno je iz UPC.

Iz UPC navode da je marihuana koju su njihov službenici pronašli u kamionu albanskih registarskih tablica, bila smještena u tovarnom djelu kamiona i obezbijeđena carinskom plombom strane administracije.

Droga bila u tovarnjom dijelu kamiona. UPC

- Pregledom kamiona ustanovljeno je da se među drvenim paletama koje je prevozio, nalazi 185 pakovanja biljne materije zelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Nakon okončanja pregleda kamiona roba je predata na dalje postupanje Upravi policije, sa kojom Uprava prihoda i carina ostvaruje dobru saradnju i sinhronizovano djelovanje u cilju uspješnog sprovođenja zajedničkih aktivnosti - navodi se u saopštenju, prenose "Vijesti".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.