AUTOBUS UDARIO U BANKINU

Detalji stravične nesreće u Crnoj Gori: Među povrijeđenima i državljanin BiH

U saobraćajnoj nesreći su poginule dvije osobe

Sa mjesta nesreće. Boris Pejović / Vijesti.me

H. J. I.

20.9.2023

Vozaču autobusa koji je učestvovao u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći između Cetinja i Budve na teret se stavlja teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja, saopćeno je iz Uprave policije (UP). 

Autobus firme "Papović" jučer je desnom stranom najmanje 15-ak metara udarao u odbojnu bankinu na krivini u Obzovici, prije nego je na samom kraju uspona probio tu zaštitnu ogradu i sa 30-ak putnika sletio u ambis. U tragediji su poginule dvije osobe, A.N.D. (66) iz Velike Britanije i A.B. (19) iz Podgorice.

Dvije osobe poginule

U saopćenju UP se navodi, prenosi Nova.rs., da se na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica jučer oko 12:10 sati, dogodila saobraćajna nesreća – izlijetanje vozila s kolovoza, u kojoj je učestvovao vozač N.S. (36) iz Nikšića koji je upravljao autobusom nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo "Papović prevoz".

- U ovoj saobraćajnoj nesreći smrtno su stradali muško lice kod kojeg je pregledom u džepu pronađen pasoš na ime A.N.D. (66) iz Velike Britanije, kao i A.B. (19) iz Podgorice. Teške tjelesne povrede zadobili su L.B. (29) iz Ukrajine, S.K. (20) iz Podgorice, N.O. (25) iz Tivta i L.D.K. (72) i oni su smješteni na ortopedskom odjeljenju, dok je N.F. (72) iz Budve zadržana na grudnoj hirurgiji - ističe se u saopćenju UP.

U saopćenju se dodaje da je A.S. (33) iz Ukrajine je zadobio teške tjelesne povrede i on je smješten na intenzivnom odjeljenju, dok je J.T.K. (64) iz Velike Britanije, koja je, također, zadobila teške tjelesne povrede, smještena na konorarnom odjeljenju u Kliničkom centru Crne Gore.

Izgubio kontrolu i probio zaštitnu ogradu

- Vozač N.S. zadobio je povrede o čijoj se težini dežurni ljekar još nije izjasnio, već je ovo lice zadržano na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra radi dodatnih provjera. Lake tjelesne povrede zadobili su A.Č. (22) iz Budve, T.R. (22) iz Srbije, V.B. (48) iz Rusije, D.J.T. (19) iz Poljske, J.L. (19) iz Poljske, I.F. (40) iz Budve, S.K. (42) iz BiH, M.J. (68) iz Ukrajine, Y.O. (22) iz Ukrajine, A.M. (19) sa Cetinja, K.T. (38) iz Japana, M.L. (25) iz Engleske, E.L.K. (73) iz Švedske, G.T. (65) iz Švedske, N.M. (42) iz Podgorice i S.V. (24) iz Nikšića - piše u saopćenju. Iz UP su kazali da tri putnika nisu zadobila povrede.

Do saobraćajne nesreće je, najverovatnije, došlo na način što je vozač, krećući se spomenutim autobusom iz pravca Cetinja u pravcu Budve, te dolaskom na kritično mjesto, iz za sada nepoznatih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i probijajući zaštitnu ogradu, sletio u provaliju dubine oko 20 metara. Na lice mjesta izašla je dežurna tužiteljica u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koja je sa vještakom saobraćajne struke i službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje izvršila uviđaj, nakon čega je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci, te da se autobus dislocira radi potrebnih vještačenja - piše u saopćenju.

Prema nalogu tužiteljice, vozač N.S. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.