DO 30 DANA

Određen pritvor vozaču autobusa koji je sletio u provaliju u Crnoj Gori: Stradali Podgoričanka i Britanac

Nesreća na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se u utorak

Sa lica mjesta. Boris Pejović / Vijesti.me

H. J. I.

22.9.2023

Sudija za istragu osnovnog suda na Cetinju odredio je pritvor do 30 dana S.N. vozaču autobusa firme "Papović" koji je bio za upravljačem u trenutku teške saobraćajne nesreće na Obzovici.

- S.N. određen je pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz čl. 348 st. 4 u vezi čl. 339 u vezi st.1 KZ CG. Pritvor po ovom rješenju može trajati do mjesec dana, a određen je po pritvorskom osnovu iz čl.175 st.1 tač. 2 ZKP, odnosno zbog opasnosti od uticaja na svjedoke - piše u saopštenju koje potpisuje sudija Borko Lončar.

Nesreća na magistralnom putu Cetinje - Budva dogodila se u utorak u 12.10 sati kada je na usponu Obzovice, autobus prevoznika “Papović” sa 30-ak putnika, mahom stranaca, prvo u dužini od 15-ak metara udarao u zaštitinu bankinu, a potom probio ogradu i pao u ambis.

U toj saobraćajnoj nesreći stradale su dvije osobe - Podgoričanka Anđela Burzanović (19) i državljanin Velike Britanije A.N.D. (66), a dvadeset šest osoba je povrijeđeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.