DOBRI LJUDI

Pas Mato 9 godina je živio u brodogradilištu, a onda se razbolio... No, priča ima sretan kraj

Priča o psu koji je devet godina kraljevao Tehnomont brodogradilištem u Puli započela je prije gotovo dvije godine

Pas Mato. Facebook/Snoopy - friends for life - Dog shelter Pula

D. H.

30.9.2023

Iz skloništa Snoopy - friends for life u Puli objavili su prekrasnu priču o psu Mati i njegovoj sudbini, u koju su se, kažu, sasvim slučajno upleli.

Priča o psu koji je devet godina kraljevao Tehnomont brodogradilištem u Puli započela je prije gotovo dvije godine.

"Formalno gledano, Mate je imao svog vlasnika, no njegova obitelj sastojala se od mnogih ljudi koji su radili u brodogradilištu. Oni su izgradili svoj dvorac s verandom za Mateta, dijelili s njim marende, šetali ga, mazili i voljeli svakog dana tokom devet godina koliko je proveo tamo.

Među njima je i naša Larisa - udomiteljica, šetačica i prijateljica. Te zime prije skoro dvije godine Larisa nas je zamolila na probamo Mati pronaći dom jer je vrijeme da se skuči u pravoj kući. I tako se zakotrljalo...", napisali su iz skloništa na Facebooku.

Naime, tijekom fotografiranja za objavu primijetili su malu izraslinu koju je Mate imao pod kožom, a za koju se kasnije potvrdilo da je lipom.

- Prilikom pregleda te izrasline veterinar sasvim slučajno napipava drugu izraslinu, ovaj put u trbuhu. Ta izraslina samo što nije prsnula jer radilo se o 2 kg teškom tumoru slezene koji je trebalo hitno odstraniti. Iako je sve upućivalo na zloćudno, mi Matetu ipak tražimo dom -dodali su iz skloništa.

Priča ima sretan kraj

I onda se javila Petra koja živi u Češkoj. Htjela je udomiti Matu bez obzira na njegovu dijagnozu.

"Nećemo sad o poplavi emocija u to vrijeme jer lako ju je zamisliti. Ono što se dogodilo jest da je Matetu nalaz stigao benigni, da je Mate ubrzo nakon operacije otputovao u Češku, da su se dvije mame zauvijek povezale i da je nedavno Petra s Matetom stigla u posjet Larisi. I Puli. I Tehnomontu, i Snoopyju..

Proveli su divne dane svi skupa, Mate je izljubio sve svoje ljubavi, prošetao kao kralj po svom kraljevstvu u Tehnomontu, okupao se u našem moru i sretno vratio svojoj kući u Češku. Kakav rollercoaster emocija je to bio! Uživali smo kao gledatelji u kinu, jer ako niste znali, Mate je zapravo George Clooney među psima, samo toliko", ispričali su iz skloništa.

"I da, nije ovo The End. Bit će tu nastavka, a o tome ćemo kad se izdogađaju..", zaključuju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.