CRNA GORA

Dronovi, ronioci, plovila vojne mornarice kod Sutomora: Svi su danas tragali za nestalom Moldavkom (27)

Njeno tijelo nije pronađeno, a potraga se nastavlja i sutra jer su najavljeni povoljni vremenski uslovi

Potraga se nastavlja sutra. RINA

H. J. I.

23.10.2023

Za nestalom državljankom Moldavije (27) za koju se pretpostavlja da se utopila u moru, danas su tragale sve raspoložive službe, angažovani su dronovi, helikopteri, skuteri i ronioci, ali, nažalost, bez uspjeha. Njeno tijelo nije pronađeno, a potraga se nastavlja i sutra jer su najavljeni povoljni vremenski uslovi.

Potraga se nastavlja sutra ujutro

- Danas je pretražen teren od Dobrih Voda do Petrovca, angažovani su i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Bar, granična policija, plovila vojne mornarice. Aktivirana su također bila dva skutera UPSUL, helikopteri Vojske CG, sedam ronioca Regionalnog centra za deminiranje iz Bijele - rekao je za RINU Žarko Lukšić, načelnik Uprave za pomorsku sigurnost i upravljanje lukama. 

On dodaje da uprkos zamućenosti mora kod sutomorske plaže, uslovi za potragu su danas bili odgovarajući i da će tako ostati do srijede, kada su najavljene nove padavine.

Stoga će potraga sutra početi od 9 ujutru i trajat će do navečer.

Uputili apel

Lukšić je još jednom apelovao na sve ljude, da se nikako ne oglušuju o upozorenja koja izdaje Hidrometeorološki zavod.

- Svaki ulazak u more tada je koban, vjerovatnoća da se neko spasi je minimalna. Stoga bih još jednom zamolio kako naše građane, tako i strane državljane da ne izlažu svoje, ali ni tuđe živote opasnosti - rekao je Lukšić.

Nakon haotičnih talasa koji su se u Sutomoru mogli vidjeti za vikend, danas je more bilo mirno, a na plažama se, usljed visokih temperatura, nalazio i određeni broj kupača.

Inače, Moldavka se utopila u moru kada je, uprkos upozorenjima, sa još trojicom momaka isplovila na sup daskama. Njih trojica su uspjeli da se domognu kopna, ali njoj, nažalost, nije bilo spasa i utopila se na samo 20 metara od obale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.