U KASNE SATE

Opozicija kritikovala Spajića jer nije pročitao cijeli ekspoze, vodi se žestoka rasprava o Vladi Crne Gore

Ili želite da se šalite s nama, dobit ćete opstrukciju i nećete izglasati vladu, rekao je Živković

Milojko Spajić i Ervin Ibrahimović. Screenshot

S. S.

31.10.2023

Poslanik i lider Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović, poručio je predsjedniku Skupštine Crne Gore Andriji Mandiću da treba da upozori mandatara Milojka Spajića da krši Ustav time što neće da predstavi ekspoze u cjelosti.

- Treba da napravite pauzu, porazgovarate s mandatarom i zaštitite dignitet ovog visokog doma - dodao je.

Spajić rekao je da mu je drago što su "ogoljeli namjere opozicije".

- Vama u stvari ide naruku da se popis ne odgodi, nego da idemo u sunovrat svih institucija. Moja intencija je čista. Želio sam samo da ovaj proces učinim manje mučnim. Ekspoze je javan, nekoliko dana je dostupan, svako može da ga pročita, okačit ćemo ga i na društvene mreže. Pozvat ćemo vas, kao nova vlada, već preksutra na raspravu, saslušati sve konstruktivne savjete. Što se tiče zakazivanja sjednice, vi ste sjednicu za izbor 43. Vlade zakazali s grupom poslanika. Mi sutra imamo posjetu najvažnijeg spoljnopolitičkog partnera. Imamo druge sastanke. Vi želite opstrukciju - poručio je Spajić.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik te partije Danijel Živković javio se proceduralno i pitao je je li u redu da mandatar pročita samo sastav vlade bez onoga što planira da uradi.

- Ili želite da se šalite s nama, dobit ćete opstrukciju i nećete izglasati vladu. Način na koji se ponašate vrijeđate ne samo Skupštinu nego i građane koji su povjerenje dali opozicionim partijama. Birati Vladu u 23:30 baca ozbiljnu sjenku na ovaj proces. Način na koji ovo radite je neprimjeren. Možete se smijati i ponašati kako hoćete, a ne dokle hoćete. Ovo ponašanje zaslužuje da ne održite ovu skupštinu večeras - rekao je Živković.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.