TRAGA SE ZA UBICAMA

Otkrivena meta likvidacije u Budvi: Policija u autu pronašla silikonske maske i oružje

Preliminarni rezultati istrage upućivali su da je meta plaćenih ubica bio državljanin Crne Gore, ali dalja istraga je pokazala drugačije

Pronađene maske i pištolji. Uprava policije Crne Gore

E. Ć.

4.11.2023

Sredinom prošlog mjeseca u Budvi je spriječeno ubistvo zbog čega su uhapšeni Armenac Artjam Mnatsakanijen i albanski državljanin P. X., a inspektori tamošnje policije sklapaju mozaik.

Sumnjaju da se radilo o planiranoj likvidaciji. Policija je poslije njihovog hapšenja idenfitikovala i njihovog saučesnika, Grka P. V. za kojim se traga.

Pronašli im opremu

- Njih trojica su bili u automobilu koji je policija zaustavila i u kojem je pronađena oprema koja se uglavnom koristi prilikom likvidacija - ranije je saopšteno iz budvanske policije.

Prema saznanjima crnogorskog "Dana", istraga je ubrzo proširena i na osnovu pronađenih dokaza utvrđeno je da su pomenuta trojica imala još jednog saučesnika. On je identifikovan i policija traga i za njim.

Preliminarni rezultati istrage upućivali su da je meta plaćenih ubica najverovatnije bio državljanin Crne Gore, a sumnjalo se da je njegovo ubistvo trebalo da bude nastavak obračuna kotorskih klanova, "škaljarskog" i "kavačkog".

Ko je bio meta

Sada, već nakon nekoliko dana se pojavila čvrsta sumnja kako je policijskom akcijom spriječena likvidacija stranog državljanina.

Uhapšeni Armenac i Albanac, prema nezvaničnim saznanjima "Dana", nisu osuđivani zbog ubistava ili ranjavanja. Armenac je, navodno, do sada robijao zbog razbojništava. Oni su se nakon hapšenja pred tužiocem branili šutnjom.

Nakon hapšenja osumnjičenih, iz Uprave policije je saopšteno da su službenici Odeljenja bezbjednosti Budva, sprovodeći planske aktivnosti na pojačanoj kontroli članova organizovanih kriminalnih grupa i operativno interesantnih lica, spriječili likvidaciju i na licu mjesta lišili slobode M.A. (34) iz Armenije.

U vozilu su pronađena dva pištolja marke "Glock" sa okvirima u kojima se nalazilo po 19 komada municije, automatski pištolj "škorpion" sa prigušivačem i 17 komada municije, dvije silikonske maske kao i više pari rukavica i garderobe za presvlačenje.

Pokušali pobjeći

- Policija je oko 22:30, u Ulici Slovenska plaža, uočila vozilo marke "VW Polo" barskih registarskih oznaka i pristupila njegovoj kontroli. To vozilo se zaustavilo na zemljanom parkingu u slijepoj ulici ispred policijskih službenika, a neposredno nakon zaustavljanja iz vozila su naglo izašla tri lica i počela da bježe. Pripadnici policije su sustigli jedno lice - saopštili su tada iz policije.

Odmah su obaviještene sve raspoložive jedinice policije, koje su upućene u taj dio Budve zajedno sa službenicima kriminalističke policije. Izvršena je blokada grada i započeta intenzivna potraga za pomenutim licima. Osumnjičeni Albanac uhapšen je kasnije na graničnom prijelazu.

- Nakon utvrđivanja identiteta, policija je, po nalogu državnog tužioca, lišila slobode M.A. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Preduzimaju se dalje istražne radnje na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima je planirano izvršenje teškog krivičnog djela koje je spriječeno efikasnom reakcijom pripadnika Odeljenja bezbjednosti Budva - saopšteno je tada iz budvanske policije, prenosi "Dan".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.