SVE SPREMNO

Živković iz DPS-a: Popis može početi, izjasnit ću se kao Crnogorac

Pozvao je građane da se jave pravnom timu DPS-a ako primijete neke nepravilnosti ili ako vide da postoje pritisci na terenu

Živković: Ispunjeni uslovi. Željka Vučinić/Vijesti.me

N. Aj.

2.12.2023

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković kazao je da je nakon izrade tehničke dokumentacije za softver ispunjen i posljednji uslov iz sporazuma o popisu i on može početi sutra.

Na konferenciji za medije rekao je da će opozicija imati dva predstavnika u popisnim komisijama, a predstavnike će imati i manje brojni narodi.

Živković je istakao da je popis bio kompleksno i zahtjevno pitanje, a ne statistička kategorija, kako se govorilo.

Istakao je da su u dobroj, sinhronizovanoj energiji uspjeli da osiguraju kontrolne mehanizme koji će im omogimućiti da prate šta se dešava na terenu.

Pozvao je građane da se jave pravnom timu DPS-a ako primijete neke nepravilnosti ili ako vide da postoje pritisci na terenu.

Na pitanje novinara kako će se on izjasniti na popisu, Živković je rekao da će se izjasniti "kao Crnogorac koji govori crnogorskim jezikom".

Poslanik i potpredsjednik DPS-a Ivan Vuković je, odgovarajući na pitanja novinara, kazao da politika destrukcije prema građanskom biću Crne Gore i njenom evropskom putu, ovih dana iz Beograda doživljava vrhunac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.