ŠOK U SKOPLJU

Šef policije: Otac je učestvovao u kidnapovanju Vanje (14), glavni osumnjičeni pobjegao u Beograd

Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizirala izvršenje kaznenog djela

Gorčevska: Ubijena 14-godišnjakinja. Kurir.mk

N. H.

4.12.2023

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski je izjavio na konferenciji za medije da je ubijena Vanja Gorčevska pokopana u okolici Skoplja. 

Također, kazao je da je u otmicu djevojčice uključen i njen otac.

- U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba. Tri osobe su u pritvoru, jedna je u inozemstvu, a peta osoba, otac maloljetnice, je privedena. Obavili smo ispitivanje, a mjere će se poduzeti po nalogu Tužilaštva.

Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedna od osoba, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizirala izvršenje kaznenog djela, kako bi od majke iznudila novac. Svi uključeni htjeli su imati materijalnu korist - rekao je Spasovski.

Potvrdio je da su ubijenom frizeru Pančetu Žežovskom uzeli vozilo i ubili ga.

- Zbog neraščišćenih odnosa s jednim od osumnjičenih oduzeto mu je vozilo, a zatim spaljeno. Tim vozilom je maloljetnica oteta nakon izlaska iz kuće, a prema izjavama osumnjičenih, prethodno je otac organizatoru dao informaciju da je maloljetnica sama izašla iz kuće - dodao je Spasovski.

Glavni organizator bio je Ljupčo Palevski, koji je pobjegao prvo u Beograd, a potom u Bugarsku, naveo je Spasovski.

- Učinit ćemo sve da ga pronađemo - rekao je Spasovski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.