ZBOG BADNJAKA

Incident na Cetinju: Mitropolit Mihailo napustio skup, policija spriječila tučnjavu

Ovo je badnjak s ulice. Ja ovaj badnjak neću osvještati jer nije badnjak CPC-a, rekao je mitropolit Mihailo

Incident na Cetinju. Screenshot

E. Ć.

6.1.2024

Nemile scene obilježile su današnji skup vjernika Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) koji su se danas okupili kako bi nalagali badnjake ispred Dvorca Kralja Nikole na Cetinju.

Prije početka nalaganja intonirana je himna Crne Gore, a onda je došlo do incidenta kada su se pojavili mitrpolit CPC Mihailo i bivši vikarni episkop CPC Boris.

Mitropolit Mihailo je bio iznerviran zbog dolaska Borisa koji je osveštavao i badnjak. Potom je došlo do tenzija i guranja između njihovih pristalica, a veći incident je spriječila policija.

Nakon kraćeg obraćanja, mitropolit Mihailo je napustio skup na Cetinju.

- Ovo je badnjak s ulice. Ja ovaj badnjak neću osvještati jer nije badnjak CPC-a, jer ga osvjećuje onaj koji nema nikakve ingerencije. Badnjak koji je naložen s ulice, crnogorski nije – rekao je mitropolit Mihailo okupljenima, prenosi "RSE".

Inače, do otvorene podjele u CPC-u je došlo prošle godine nakon što je grupa mlađih sveštenika pokušala da smijeni i penzioniše mitropolita Mihaila Dedeića.

U septembru prošle godine održan skup kada je više stotina građana i vjernika CPC proglasilo episkopa Borisa Bojovića novim mitropolitom.

Mitropolit Mihailo je taj skup proglasio pučem, a Borisa Bojovića i njegove saradnike zavjerenicima

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.