KONTROLIRANA ZGRADA

Beograd: Zbog sigurnosnih provjera kasnilo dvadesetak letova, nekoliko otkazano

Prema podacima ažuriranim sinoć oko 21:15 na mrežnoj adresi zračne luke, nacionalna aviokompanija je otkazala letove za Dizeldorf, Frankfurt i Berlin

Otkazani letovi. Air Serbia

FENA

22.1.2024

Više od 20 domaćih i međunarodnih letova s beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" kasnilo je, neka polijetanja su otkazana zbog naknadnih sigurnosnih provjera u nedjelju kasno popodne i navečer, a posljedično će kasniti i više povratnih letova nacionalne kompanije Air Serbia, uključujući i let Beograd-Zagreb.

Aerodromska uprava sinoć je saopćila da policija, zbog greške u obaveznom redoslijedu kretanja putnika na terminalu aerodroma, provodi vanrednu sigurnosnu kontrolu zgrade i da će zbog tih procedura uslijediti kašnjenja pojedinih letova.

U međuvremenu je objavljeno da je MUP okončao provjeru i da se normalizacija zračnog saobraćaja očekuje u najkraćem mogućem roku.

Prema podacima ažuriranim sinoć oko 21:15 na mrežnoj adresi zračne luke, nacionalna aviokompanija je otkazala letove za Dizeldorf, Frankfurt i Berlin, dok na listi odlazaka nema statusa za let do Kopenhagena i za Ljubljanu, prenosi Hina.

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Verica Ječmenica saopćila je da ''operater aerodroma jedini snosi odgovornost za probleme koji su nastali''.

Zračnom lukom u Beogradu kao koncesionar upravlja francuska kompanija "Vinci", a ovaj incident jedan je u nizu za koji resorno ministarstvo krivcem vidi vodstvo tog aerodroma.

- Ministarstvo je naložilo izlazak inspekcija koje će po završetku nadzora "pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih osoba prema Zakonu o zračnom prometu - saopćeno je sinoć.

"Aviokompanije koje su pretrpjele štetu rješavat će svoje odnose s operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran”, poručila je pomoćnica ministra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.