IRONIČAN OSVRT

Šprajc: Trebamo proizvoditi robote koji će služiti vojni rok, oni bi mogli braniti Srbiju od Hrvatske i Hrvatsku od Srbije

Pa će jedni drugima prodavati naftu za vrijeme rata, tako to bude kad ide brat na brata, rekao je

Zoran Šprajc. Screenshot - RTL

S. S.

3.2.2024

Urednik i voditelj RTL TV Zoran Šprajc u novom „Stanju nacije“ dao je osvrt na trenutnu političku i društvenu situaciju u Hrvatskoj.

- Inače nije da samo Hrvatska ima problema s popunjavanjem oružanih snaga, problem je to koji muči gotovo sve zemlje na zapadu, čak i Srbin više ne ide rado u vojnike.

S druge strane bare najveća vojna sila na svijetu izgleda da ima i najviše problema s popunjavanjem oružanih snaga. Pa je sad za ulazak u američku mornaricu dovoljna i završena osnovna škola. Jer se oni već u osnovnoj školi susreću s oružjem i pucnjavom. Međutim, kako ne saznajemo iz Banskih dvora, problemima s vojnim ročnicima uskoro bi mogao doći kraj.

Naime, nakon samo što nije završio projekt robo taksija, Mate Rimac je počeo raditi na projektu roboročnika (op.a. ročnik - osobe na služenju vojnog roka). Tako da bi se u Svetoj Nedelji osim što će se godišnje ondje proizvoditi deseci hiljada robotaksija kako je početkom ove godine najavio Mate Rimac, mogli bi se proizvoditi i milioni roboročnika. Po nekoliko roboročnika će se morati ugurati u jedan robotaksi.

Osim što će uskoro cijeli svijet voziti hrvatske robotaksije, cijeli svijet će možda imati i hrvatske roboročnike, koji će recimo braniti i Srbiju od Hrvatske i Hrvatsku od Srbije. Pa će jedni drugima prodavati naftu za vrijeme rata, tako to bude kad ide brat na brata. Andrej Plenković normalno već je predložio Ursuli fon der Lajen da Evropska Unija sufinansira taj projekt s nekoliko milijardi eura. Šta se može činiti puno ali ako je za robotaksije Europska unija dala dvjesto miliona eura, a robotaksija nismo još vidjeli ni nacrtanog, par milijardi za razvoj roboročnika su prava sitnica. Navodno se u kampusu Mate Rimca na projektu hrvatskog roboročnika već intenzivno radi, razvijeno je i nekoliko prototipova. Pitali smo kako ide, kažu - a ide, ide, pa padne - poručio je Šprajc.

Kompletan osvrt pogledajte ovdje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.