VIROEXPO 2024

Fokus na turizmu: Privredna komora FBIH na 27. međunarodnom sajmu u Virovitici

Već tradicionalno, na ovoj manifestaciji učestvuje i Privredna komora FBIH

Sa sajma. Avaz

Alen Bajramovic

17.2.2024

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Hrvatskoj Elma Bajtal - Kovačević prisutvovala je svečanom otvaranju 27. međunarodnog sajma privrede, obrtništva, turizma i poljoprivrede Viroexpo 2024. koji se u Virovitici održava od 16-18. februara.

Sajam je otvorio predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, a svečanom otvaranju, pored ostalih, prisustvovali su i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar privrede i održivog razvoja Damir Habijan, brojni ambasadori, predstavnici privrednih i obrtničkih komora i lokalnih vlasti.

Već tradicionalno, na ovoj manifestaciji učestvuje i Privredna komora FBIH.

Ovogodišnji izložbeni prostor posjetiteljima i partnerima je predstavio veliki broj privrednih subjekata iz proizvodne djelatnosti, enologije, poljoprivrede, a posebno turizma. Podrumi Andrija Paoča, BHS Busovača, TIM MED Bosanska Krupa, Emerus Široki Brijeg, Belgrand Teslić, Vinarija Čitluk, BIOS Visoko, Turistički klaster Hercegovina, Visit Sarajevo, Visit Bihać, Mostarski sajam te Biznis centar Jelah-Tešanj izlagači su iz BiH na sajmu na kojem učestvuje više od 500 izlagača iz nekoliko zemalja Evrope.

Delegacija Vlade Hrvatske posjetila je izložbeni prostor PK FBIH, gdje je istaknuto da je Hrvatska najveći vanjskotrgovinski partner Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.