CRNA GORA

Bošnjačka stranka će glasati za smjenu Andrije Mandića

Adel Omeragić je rekao da nisu detaljno upoznati sa tekstom inicijative koju pokreće Demokratska partija socijalista

Adel Omeragić. Pobjeda/Mara Babović

H. J. I.

28.2.2024

Bošnjačka stranka (BS) će glasati za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića kada taj prijedlog dođe u Skupštinu - saopštio je Pobjedi portparol te stranke Adel Omeragić.

On je istakao da nisu detaljno upoznati sa tekstom inicijative koju pokreće Demokratska partija socijalista (DPS), ali da će podržati prijedlog o smjeni Mandića koji je jučer u zakonodavni dom primio predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika koji je rekao da je „srpski svet“ fenomenalna ideja.

- Mi smo opoziciona stranka i nismo glasali za izbor Mandića. Što se Bošnjačke stranke tiče, ovdje je situacija potpuno jasna. Smatramo da visoki zvaničnici Crne Gore, kao NATO države i države koja ima najbolje dobrosusjedske odnose sa BiH sa kojom nema otvorenih pitanja, ne smiju biti promoteri političara koji su direktni izvršioci retrogradnih politika u regiji, koji konstatntno dovode u pitanje cjelovitost i integritet BiH i koji su na crnim listama američke i administracija naših međunarodnih partnera - kazao je Omeragić Pobjedi.

U BS, kako je istakao, smatraju da je nedopustivo što Mandić jučer, tokom sastanka sa Dodikom, nije istakao državnu zastavu Bosne i Hercegovine što, uz čestitke neustavnog dana RS, prijeti da uruši inače veoma dobre odnose Crne Gore sa BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.