"ODSUSTVO SAOSJEĆANJA"

Dragan Kobiljski, otac ubijene djevojčice Eme, poručio roditeljima dječaka ubice: Učinili ste više nego dovoljno, bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao

Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni, napisao je Kobiljski

Dragan Kobiljski. Kurir/Nenad Kostić

N. Aj.

29.2.2024

Dragan Kobiljski, otac jedne od ubijenih djevojčica u masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" oglasio se na svom Facebook profilu i prokomentirao navode da porodica Kecmanović želi da da donaciju za planirani memorijalni centar, u znak sjećanja na nastradalu djecu i radnika obezbjeđenja.

Dragan Kobiljski poručio je porodici Kecmanović da su oni "učinili već dovoljno za memorijalni centar".

- Još uvijek ne mogu da pojmim pokušaj relativizacije gnusnog zločina od strane Kecmanovića i njihove advokatice Ivelje iznoseći tobože želju porodice Kecmanović da daju donaciju za memorijalni centar strijeljane djece. To nam putem advokata poručuju ljudi koji se nisu ni pojavili na iznošenju naših najdubljih patnji čime su još jednom potvrdili potpuno odsustvo saosjećanja i društvene odgovornosti, napisao je Dragan Kobiljski i dodao:

- Ostaje mi samo da ih umirim i da im kažem: Već smo se izjasnili da svu eventualnu odštetu opredjeljujemo u humanitarne svrhe, tako da ne brinete oko donacije za društveno dobro. Kada je memorijalni centar u pitanju, učinili ste više nego dovoljno, jer bez vas memorijalni centar ne bi ni postojao. Za njega ste u potpunosti zaslužni, tako da i tu budite spokojni - napisao je Kobiljski.

Podsjećamo, danas je održano novo suđenje u krivičnom postupku protiv porodice dječaka ubice i vlasnika i instruktora streljane u zgradi Višeg suda u Beogradu.

Roditelji dečaka ubice počeli su danas da iznose odbranu na suđenju po optužbama da su učinili lako dostupnim oružje svom sinu kojim je on 3. maja izvršio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od ispitivanja roditelja djece ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" 3. maja prošle godine u svojstvu svjedoka oštećenih, kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja, rečeno je u tom tužilaštvu.

Za sada, stoji odluka da javnost bude isključena sa ovog suđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.