IMA PODRŠKU POSLANIKA

Andrija Mandić ostaje predsjednik Skupštine Crne Gore

Za smjenu Mandića na današnjoj sjednici glasalo je 27 poslanika, a protiv je bilo 44

Mandić: Ostaje na funkciji. Vijesti.me

E. Ć.

11.3.2024

Inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića nije dobila podršku većine poslanike.

Naime, za smjenu Mandića na današnjoj sjednici glasalo je 27 poslanika, a protiv je bilo 44. Jedan listić je bio nevažeći, dok je glasanje bilo tajno.

Podsjetimo, inicijativu za razrješenje Mandića podnijela je Demokratska partija socijalista (DPS), uz obrazloženje da on nije dostojan da obavlja tu funkciju.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik te partije Danijel Živković je na kraju sjednice rekao da je našao snimak gdje se pominje da je poslanik koalicija Za budućnost Crne Gore (ZBCG) i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević izjavio da bi jurišao na Tuzi 1998. godine da je imao oružje.

On je pustio snimak na kojem bivši predsjednik DPS Milo Đukanović pominje "zloslutne pozive sa skupa ispred Vlade da se ide na Tuzi i pozive da se ide u kasarne da se traži oružje" gdje Knežević dobacuje "ja sam tražio".

Knežević je rekao da nakon što je policija "zajedno sa kriminalcima" krenula da ih juri, otišli su u kasarnu vojske da traže oružje da se brane i niko nije pominjao Tuzi, prenose Vijesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.