PODGORICA

Osumnjičen je za kopanje tunela do Višeg suda: Švedska izručila Crnoj Gori državljanina Srbije

On je izručen Crnoj Gori po međunarodnoj poternici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica

Erić: Bio na međunarodnoj potjernici. MUP Crne Gore

E. Ć.

20.3.2024

Vladimir Erić, državljanin Srbije i jedan od osumnjičenih da je dio grupe koja je prokopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici, izručen je danas Crnoj Gori iz Švedske.

Erić je doveden na saslušanje u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo. On je izručen Crnoj Gori po međunarodnoj poternici, koju je raspisao NCB Interpol Podgorica. 

Uhapšen prošle godine

Uhapšen je 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Štokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Podsjetimo, u kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je ranije saopćila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Motivi nisu poznati

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog djela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati. Popis nije završen ni šest mjeseci nakon provale, a zasad se zna da su ukradeni pištolji, droga, mobilni telefoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.