SAZNAJEMO

Ubici brata Vojina Mijatovića danas počinje suđenje u Beogradu za teško premlaćivanje poznatog doktora

Maloljetni F.B. (16), koji je uhapšen i osumnjičen za ubistvo Đorđa Mijatovića itekako poznat policiji

Telegraf.rs / Marko Jovanović

M. Aš.

31.5.2024

Maloljetni F.B. (16), koji je uhapšen i osumnjičen za ubistvo Đorđa Mijatovića, brata zamjenika premijera i ministra u Vladi FBiH Vojina Mijatovića itekako je poznat pravosudnim i policijskim institucijama u Srbiji.

Osim što postoje policijska saznanja da duže maltretira djecu, ali i odrasle osobe u voždovačkom kraju, jedan od poznatih slučajeva, u kojem danas F.B. počinje i suđenje, je i teško premlaćivanje poznatog beogradskog doktora Branka Kajtazija.

Kako su 26. decembra prošle godine pisali mediji, doktor Branko Kajtazi, specijalista neurolog i njegovi sinovi (13) i (15), pretučeni su dan ranije od strane dva maloljetna mladića kod Osnovne škole "Branislav Nušić" na Voždovcu.

O ovom slučaju govorio je i doktor Kajtazi.

- Dvojica dječaka prebila su mene i mog najstarijeg, maloljetnog sina od 15 godina metalnim štanglama po glavi i tijelu, isjekli su nas, krvarili smo mnogo, dok su mlađeg sina od 13 godina tukli nogama i rukama, u parku kod Centralnog groblja. Svi smo završili u Urgentnom centru. Prethodno je mlađi brat jednog od te dvojice maloljetnih siledžija sačekao mog mlađeg sina ispred OŠ "Branislav Nušić" i udario pesnicama - ispričao je  beogradski neurolog dr. Branko Kajtazi.

Doktor Kajtazi dan poslije ponovo je završio u Urgentnom centru, gde je i ostao da leži u šoku, jer je je izgubio svijest zbog potresa mozga.

Naime, sve se dogodilo prilikom šetnje Kajtazija sinovima do Centralnog groblja. Doktor je vidio dvojicu dječaka koju su se, kako kaže, "zaletjeli na njih, držeći metalne šipke u rukama".

Inače, F.B je trenutno u pritvoru zbog sumnje da je počinio teško ubistvo Đorđa Mijatovića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.