BIH

Kovačević: Izgleda da nikoga u BiH ne zanima nezakonito prisluškivanje

Sutra u "Dnevnom avazu“ prilog "Sedmica“

M. K.

25.7.2014



U subotu, 26. jula, printano izdanje „Dnevnog avaza“ donosi redovni politički prilog „Sedmica“, u kojem, između ostaloga, možete pročitati intervju s Petrom Kovačevićem, direktorom Agencije za zaštitu ličnih podataka BiH, koji iznosi alarmantan podatak da u BiH ima nezakonitog prisluškivanja, ali da to, izgleda, nikoga ne zanima!?

Ambasador naroda

Sanja Vlaisavljević, direktorica Centra za kulturu dijaloga iz Sarajeva, u autorskom tekstu za naš list otkriva kako SDP juriša nevladinim sektorom. Vlaisavljević razotkriva SDP-ovsku udrugu URAS, koja je vlasnik jednog opskurnog portala, a osnovalo ju je 14 odabranih članova Kantonalnog odbora SDP-a, bivši ministri, simpatizeri, emocionalno bliske osobe SDP-u.

Pročitajte i upozorenje prof. dr. Suada Arnautovića, predavača političkih sistema na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu i člana Centralne izborne komisije BiH, koji pojašnjava zašto su jezičke konstrukcije „zajedničke institucije“ i „složena država“ velika opasnost za BiH!

Istražujemo hoće li se i ove godine ponoviti ogromna nezainteresiranost dijaspore za izbore u BiH - rok za prijavu istječe 29. jula, a prijavilo se samo oko 25.000 građana iz inozemstva.

Izvršilac poslova skrbništva za „Ljubljansku banku“ Muhamed Mahmutović pojašnjava da je Slovenija bh. štedišama dužna vratiti 253, a Srbija 132 miliona maraka.

Mnogo priče o „bijeloj kugi“, a o uvjetima u kojima bebe dolaze na svijet malo ko govori: Porodilišta u BiH nedovoljno su opremljena, zanimanja neonatologa u izumiranju!

Ličnost sedmice u ovom broju je ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideo Jamazaki (Yamazaki), a zapravo ambasador naroda BiH.

Pomozite Gazi

Dnevnik je napisao Muhamed Hamad, predsjednik Udruženja ”Palestinska dijaspora u BiH”, koji apelira: „Pomozite Gazi!“

Bili smo i na svečanosti Centra za mir i multietničku saradnju u Mostaru koji je dodijelio priznanja za 21 „graditelja mira“ na 10. rođendan obnovljenog Starog mosta.

Kao i uvijek, kroz mnoštvo zanimljivih kuloarskih priča otkrivamo šta se dešava iza kulisa bh. političke scene, a svoje stavove o aktuelnim temama s čitaocima dijele naši stalni kolumnisti, akademik Muhamed Filipović, Sulejman Kupusović, Edin Urjan Kukavica i Janusz Bugajski.

Ekskluzivno prenosimo odlomke iz knjige „Zealot: Život i vrijeme Isusa Nazarećanina”, autora Reze Aslana, te romana „Krive su zvijezde“ koji je napisao Džon Grin (Joohn Green), nagrađivani i najprodavaniji autor „New York Timesa“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.