BIH

Od Šejle do Bakira i nazad

Aljoša Čampara

I. ĆATIĆ

10.8.2014



Od Bakira Izetbegovića drskiji u udaranju u zdrav razum običnih građana našao se neko još gluplji - njegov savjetnik i dokoni dogradonačelnik Sarajeva Aljoša Čampara!

U izjavi za jedan tabloid on se hvali kako je Sarajevo izvanredno uspješan grad - čist, pun kulturnih događaja, grad koji, maltene, služi za primjer svim metropolama i grad bogatog života.

Vjerenička veza

No, Aljoša u poltronisanju Bakiru i uživanju u porodičnim privilegijama ne vidi da Sarajevom luta 15.000 pasa lutalica i da se na nivou godine bilježi više hiljada ujeda s višemilionskim štetama po zdravstvo. Da ne govorimo o traumama ljudi i djece koja su to preživjela.

Naravno, Aljoša ne vidi da se jedna ulica u Sarajevu asfaltira po dvije godine - od izbora do izbora - da u pojedinim dijelovima grada već nedostaje vode, a o saobraćajnom kolapsu i sistemskoj pljački građana od bolnice do tramvaja da se ne govori.

Pored toga, nadobudni Aljoša ne vidi ni da se po cijelom Sarajevu nalaze prevrnuti kontejneri ,gdje se sirotinja bori da ugrabi komad hljeba.
 
Tu sirotinju napravio je Bakir, a sa druge strane napravio je rođačku radikalnu elitu. Aljoša je bio sekretar Parlamentarne skupštine BiH, brat mu je Dubravko Čampara, koji je do mjesta državnog tužioca stigao bez dovoljno bodova i uz punu podršku Izetbegovića. Aljošina supruga radi na poziciji dobro plaćenog sekretara Parlamenta FBiH, a supruga njegovog brata Dubravka član je Konkurencijskog vijeća BiH sa plaćom od više hiljada maraka.

Majka Rabija već je 20 godina glavna u MUP-u Kantona Sarajevo, a Denis Zvizdić (njihov sestrić), bivši premijer Kantona Sarajevo i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, rođak im je s cijelom infrastrukturom zaposlenih sestara, rođaka, tužilaca itd.

A Aljoša je u politiku ušao preko majke Rabije i njene tadašnje miljenice, a sadašnje mafijašice Šejle Turković. Dugogodišnja ljubavno-vjerenička veza između Aljoše i Šejle nastavljena je perverznim političko-pravnim trokutom na relaciji Bakir-Dudo-Šejla.

Šejla im je sada glavni favorit u pokušaju da Bakir ponovo otme mjesto člana Predsjedništva BiH, koje ga štiti od istraga za najmanje 10 političkih ubistava i pljačku koju je vodio kao direktor Zavoda za izgradnju KS i El-Šidijevo poklapanje centra Sarajeva.

Građani u strahu

Aljoša je čovjek koji po cijeli dan maltretira brojne urednike po Sarajevu da bi Bakir, a time i unazađeno Sarajevo, bilo ljepše. Očigledno je jedino ljepše za političke i pravne mafijaše, gdje brojna porodica Čampara (jer, naravno, i supruge imaju svoje rodbine s dručijim prezimenom koje su već uhljebljene) ima pravo na sve - na budžet, na vrlo dobro plaćene pozicije u državi, pravosuđu i policiji, te raznim agencijama i državnim fakultetima.

A obični građani mogu samo pognuti glave i hodati u strahu od policijsko-partijske mafije Aljošinog šefa Bakira, Šejle i Zike Turkovića, te njegovog brata Dude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.