BIH

Lorens Listo pobjednik skokova s vodopada

Održani prvi međunarodni takmičarski skokovi

A. BAŠIMAMOVIĆ

11.8.2014

 

 

Prvi međunarodni skokovi s vodopada u Jajcu održani su proteklog vikenda, a titulu najboljeg skakača odnio je Mostarac Lorens Listo koji je u dvije serije osvojio maksimalan broj bodova. Drugi je bio Mladen Cvetković iz Kragujevca, dok je treće mjesto osvojio Ivica Domanović iz Užica.

Revijalni program

- Organizacija je bila odlična, atmosfera idealna, izveo sam dva dobra skoka i doći ću i sljedeće godine - kazao nam je Listo nakon pobjede.

S vodopada, visokog 22 metra, skakalo je 18 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Srbije, a pratilo ih je nekoliko hiljada građana.  

U revijalnom dijelu programa skakači su svojim akrobacijama publiku ostavljali bez daha. Gledaoci u Jajcu su posebno toplo pozdravili jedinu takmičarku Dajanu Dangubić iz Konjica.

- Redovno skačem s mostarskog mosta i tu nema straha, ovdje je nešto drugo, strah je bio ogroman kao i adrenalin - istakla je Dangubić.

Generalni pokrovitelj

Organizator ovogodišnjih prvih skokova s vodopada bila je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca" koji su na nesebičnoj pomoći zahvalili Općini Jajce, koja je bila generalni pokrovitelj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.