BIH

Nadam se da će izbori otključati reforme u BiH

Novoimenovani britanski ambasador Edvard Ferguson

Redakcija

20.8.2014

 

Novoimenovani ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edvard Ferguson (Edward) predao je jučer akreditive predsjedavajućem Predsjedništva BiH Bakiru Izetbegoviću (SDA).

U svom obraćanju ambasador Ferguson je istakao da je vlada Ujedinjenog Kraljevstva dugogodišnji prijatelj BiH te da je odnos između ovih dviju zemalja utemeljen na uzajamnom poštovanju, praktičnoj podršci i konstruktivnim savjetima.

Obećavši da će biti "odan prijatelj i konstruktivan kritičar", rekao je da će Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti odlučno podržavati one koji žele graditi mirnu i prosperitetnu budućnost BiH kao jedinstvene i suverene zemlje.

- Preuzimam ovu dužnost u vrijeme kada postoji nada da će predstojeći izbori otključati reforme koje su itekako potrebne ovoj zemlji da bi što prije zauzela mjesto punopravne članice evropske porodice, koje i zaslužuje. Nadamo se da će se predstojeći izbori fokusirati na stvarna pitanja koja su važna običnim ljudima, poboljšanje sistema obrazovanja, otvaranje radnih mjesta, iskorjenjivanje korupcije i jačanje evropskih vrijednosti pravde i pravednosti za sve - kazao je Ferguson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.