BIH

Zbog lošeg vremena, na “Termalnoj rivijeri” zabilježeno manje posjetilaca nego lani

Rezimiraju sezonu koja se bliži kraju

Z. KARIĆ

31.8.2014

Iako su česte padavine i nagli padovi temperature obilježili ovu ljetnu sezonu, na bazenima “Termalne rivijere” Ilidža nije manjkalo kupača, ali je, za razliku od prošle sezone, broj posjeta bio umanjen. Ovo nam je potvrđeno i u “Termalnoj rivijeri” Ilidža.

Konačna statistika

- Konačna statistika još nije urađena, ali osvrnuvši se na protekle sunčane dane, dnevna posjeta varirala je između dvije do tri hiljade posjetilaca, mahom lokalnog stanovništva i organiziranih grupa. Za razliku od prošle sezone, sunčanih dana bilo je vidno manje pa je tako smanjen i broj posjetilaca - rekli su iz “Termalne rivijere”.

Dodali su da su, kako bi se privukao što veći broje kupača, pokušali da svoju ponudu svakodnevno mijenjaju i prilagođavaju trenutnim uvjetima. Tokom tri mjeseca, koliko traje sezona, trudili su se da svakog mjeseca kroz mnoge pogodnosti smanje trošak kupcima.

- Prvi put smo omogućili kupovinu porodičnih ulaznica za dvoje odraslih sa jednim, dvoje ili troje djece po posebnim cijenama. Također, oformili smo "fun zonu" tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje su se dokasno navečer mogle pratiti utakmice. U avgustu je cjelodnevna ulaznica radnim danima koštala koliko i poslijepodnevna. Večernje ulaznice od 19.30 do 22 sata cijelog ljeta su koštale samo 5 KM - kazali su iz “Termalne rivijere”.

Velika prednost

Istaknuli su i da im je velika prednost to što u svojoj ponudi imaju zatvorene bazene, jer su im pružili adekvatnu alternativu ukoliko ih vremenske prilike ne bi poslužile.

- Ono što je izvjesno je da će se i naredne sedmice uz navedene popuste moći koristiti rekreacijski vanjski bazen, kao i zatvoreni bazen sa popratnim sadržajima - kažu u Upravi.

Već se pripremaju i za zimsku sezonu, a za sljedeće ljeto nadaju se da lijepog vremena neće manjkati.

Cijene u septembru

- U septembar ulazimo sa znatnim sniženjem cijena, koje će se očitovati kroz razne akcije i ponude, o kojima ćemo blagovremeno obavještavati naše kupače putem weba i drugih medija. Nastavljamo sa pogodnostima kao što su ugovori između firmi i bazena, PIKA popusta, a znatno smo snizili i cijenu ulaznice za djecu, koje će sada iznositi 6 KM i 8 KM i niže u nekim drugim aranžmanima - naveli su iz “Termalne rivijere”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.