BIH

Traže da platim 822 KM za broj koji nikad nisam imao!

Sarajlija Hasib Belkić dobio presudu po tužbi “BH Telecoma”

E. DUVNJAK-ŠALAKA

6.10.2014

Sarajlija Hasib Belkić, ogorčen i izrevoltiran, obratio se našoj redakciji, pokazujući hrpu papira koje je od suda dobio na kućna vrata. Naime, od njega "BH Telecom" potražuje 822 KM za korištenje mobilnog telefona na pretplatu iz 2007. godine, ali Hasib objašnjava da nikada u životu nije čuo za ovaj broj niti je ikada potpisao ugovor za mobilni telefon na pretplatu u toj kompaniji.   

Kopija ugovora

- Ovo me je pogodilo kao grom. Mjesecima ne mogu spavati. Gdje mene nađoše da maltretiraju! Kucao sam na vrata mnogih šefova u "BH Telecomu" i molio da mi objasne o čemu se radi. Htio sam da im kažem da nemam nikakve veze s brojem koji je na moje ime. Tražio sam da mi pošalju kopiju ugovora koji sam, kako tvrde, potpisao. Do danas mi ništa nisu poslali - priča nam s ogorčenjem Hasib Belkić.  

Objašnjava nam da je 29. novembra 2013. dobio sudsku presudu na kućna vrata.  

- Nisam mogao vjerovati da presuda glasi na moje ime. Otkud njima moji podaci kada nikada nisam ništa potpisao? Zna se, ako neko želi uzeti telefon na pretplatu, mora potpisati ugovor. Taj telefon nikada nije bio u mom džepu, a broj mi je nepoznat. I sada ja trebam plaćati nečije račune! Ne pada mi na pamet - ispričao nam je Belkić.

Slali opomene

Međutim, u "BH Telecomu" tvrde da je Belkić još 29. marta 2007. godine zaključio ugovor s njima za paket "Trim" na broj 061/490-790.

- S obzirom na to da korisnik nije izmirio račune, protiv njega je “BH Telecom” 6. decembra 2007. pokrenuo tužbu zbog duga od 822,10 KM. Više puta mu je upućena opomena - saopćeno je iz "BH Telecoma".

Čisti kriminal

- Četiri imenika "BH Telecoma" sam prelistao ne bih li našao broj za koji me terete. Vidio sam da ga je neko 2007. godine koristio šest mjeseci, napravio račun od 822 KM i onda je broj ugašen. Ovo je čisti kriminal prema nama, građanima. Ja sam borac. Svaki kamen ove zemlje je moj. I ovu nepravdu neću trpjeti - kategoričan je Belkić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.