BIH

Zašto je Šejla na slobodi?

Deklarirana pripadnica zločinačke organizacije šeta i prijeti

R. I.

9.12.2014

S obzirom na to da je već u toku suđenje Emiru Lepenici, koji se izjasnio kao pratilac Šejle Jugo-Turković, a on je prijetio i Olegu Čavki, drugom tužiocu u slučaju "Zijad Turković i ostali", ostaje dovoljno dilema da li i iza posljednjih napada i prijetnji tužiocima stoji supruga vođe najopasnije kriminalne organizacije u poratnoj BiH, da li ih organizira i provodi.

Kao što je poznato, u njenom automobilu nađeni su tragovi DNK dvije Turkovićeve žrtve, ona je vodila bilježnicu o količinama droge, s njenog računa oduzet je novac stečen krivičnim putem... te je svakome jasno da ona istinski pripada zločinačkoj organizaciji svog muža.

Kako "Avaz" saznaje iz više izvora, Šejla Turković zbog dokumentiranih priprema za prijetnje tužiocima mogla je biti uhapšena u proteklom periodu.

Još gore, nakon što svjesno nisu tražili njeno pritvaranje kada je uhapšena Turkovićeva grupa, i to pod moralnim izgovorom da "ima malo dijete", nadležni nisu proveli ni ozbiljnu istragu u slučaju pokušaja atentata na advokata Senada Krehu.

Treći slučaj nezainteresiranosti sve vraća na politički teren.

Umjesto da bude procesuirana, Šejla Turković je miljenik SDA-ovog tužioca Dubravka Čampare. Njeno slobodno kretanje i neometano komuniciranje s ostatkom kriminalne organizacije njenog supruga, njene brutalne prijetnje ljudima iz pravosuđa, samo su dio prljave političke igre.

Šejla Turković, koju Bakir Izetbegović u javnim obračunima s Fahrudinom Radončićem vidovito naziva "svjedokinjom pod zakletvom", ni pod koju cijenu ne smije završiti u zatvoru upravo zbog igre bošnjačke državne mafije s njom i njenim suprugom Zikom (Turković je posjedovao akreditaciju tajne državne službe AID, kupio je blindirani Mercedes rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića i došao je u posjed opreme za prisluškivanje iz AID-a, što je potvrđeno tokom sudskog postupka protiv njega).

bakir-izetbegovic-press-07-ss

Foto: Avaz (Izetbegović: Štiti li suprugu mafijaša)

Jer, njeno privođenje pravdi urušilo bi "kredibilitet" Bakirove lažne "svjedokinje pod zakletvom" i njene politički montirane uloge pred EULEX-om.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.