BIH

Majka Nedžada Ugljena nije dočekala istinu o ubistvu sina

Uspijevala je jednom godišnje da mu ode na mezar

M. H.

22.2.2015

Rabija Ugljen, majka Nedžada Ugljena, bivšeg zamjenika direktora Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID), koji je ubijen 28. septembra 1996. godine s tri hica iz vatrenog oružja u Prijedorskoj ulici u sarajevskom naselju Aneks, umrla je ovoga mjeseca u Mostaru nakon kraće bolesti u 88. godini.

Nije dočekala da sazna istinu o ubistvu njenog sina, ni da se privedu pravdi nalogodavci i izvršioci njegove brutalne likvidacije, a to joj je bila jedina životna želja.

- Samo je govorila: “Bože, hoću li ikad dočekati istinu?” Više puta sam joj i sama govorila, dabogda da iko od nas to dočeka. Tolike godine prošle, 18 punih, 19 će se navršiti u septembru, a sve isto, samo pretaču iz šupljeg u prazno. Sramotno - kaže za naš list Davorka Ugljen, supruga ubijenog Nedžada, koja također već skoro dvije decenije traga za istinom o naručiocima i izvršiocima političkog atentata.

U svojoj posljednjoj izjavi koju je dala u dokumentarnoj emisiji FTV-a „Politička ubistva“, repriziranoj prije nekoliko dana, Ugljenova majka Rabija ispričala je kako je nju tog kobnog dana njen sin Nedžad iz Mostara odveo doktoru u Sarajevo.

Više pročitajte u današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.